האנשים, מוקדי התעסוקה ומבחר האפשרויות – מה כדאי לבחון לפני שתבצעו קניית נכס בחו"ל או בארץ?
תשקיעו בהשקעה שלכם: שבעה טיפים לקניית נכס בחו"ל
רוצים לבצע קניית נכס בחו"ל אך מעולם לא ידעתם כיצד מתבצעת ההשקעה? קיימות מספר החלטות חשובות שעליכם לקבל בדרך לביצוע השקעות בחו"ל -
החלטה על מיקום ההשקעה - על מנת להצליח בקניית נכס בחו"ל עליכם לשאול את עצמכם איפה כדאי לקנות נדל"ן בחו"ל באמצעות התחשבות במספר פרמטרים כמו:
- קצב גדילת האוכלוסיה במדינה
- כמות וסוג הקרקעות הזמינות באיזור
- מוסדות הלימוד
- מקומות התעסוקה
- מקומות בילוי וקהל היעד שלהם
- והכי חשוב – מדיניות המס.
סביר להניח כי כל נושאי הבירוקרטיה, החל ממדיניות המס והדין הנדל"ני ייחודית לאותה מדינה. כשמסתכלים על מיקום ההשקעה צריך להסתכל מי השכנים שלנו הולכים להיות. כלומר, אילו חברות גדולות (חברות הייטק וכו') פועלות שם ואילו מוסדות גדולים הולכים להפתח שם בקרוב. מה שחשוב בביצוע השקעות בחו"ל זה להכיר בפוטנציאל הטמון של המיקום הנבחר, במידה ובכלל יש כזה. ואם אין, ההמלצה היא לדון בשיקולים ופרמטרים רלוונטיים אחרים.
בחינת הרגולציה – שינויים ושיפורים בחוק יכולים להפיל או לבנות את העסקה גם יחד. לדוגמה, הולנד שינתה את כל חוקי השכירות והביאה משיקיעים רבים לצומת משמעותית במעמד קניית הנכס. כמו כן, חלק גדול מהמדינות דורשות שמבקשי רכישת נדל"ן יהיו אזרחים בעלי תעודת זהות מקומית בלבד. משקיעים אשר לא מודעים לכך עלולים למצוא את עצמם בסבך משפטי קשה מנשוא שעלול במידה רבה לגרום להם לוותר על העסקה ואולי גם לנטוש את התעוזה שהובילה אותם לבצע אותה מכלתחילה. במקרים אלו הליווי של עורך דין הוא כמובן לא המלצה, אלא הכרח מהותי על מנת לצלוח את העסקה עם כמה שפחות סיכונים מיותרים, שכן אלה בלתי נמנעים מלכתחילה, אבל על זה נדון עוד בהמשך.
בחינת התזרים הפנוי – הדבר הכי חשוב לפני שנכנסים להשקעות בחו"ל הוא לבחון את התזרים העתידי שלנו כמה כסף פנוי יש לנו היום ולנסות לעמוד את ההוצאות העתידיות שלנו כדי שנוכל להחליט מה מבנה ההשקעה שאנו רוצים פליפ, נכס מניב וכדומה. ניתן לשמוע את הפודקאסט שלנו חסכון השקעה ונדל"ן ולהיעזר בטבלאות אקסל לטובת חישוב התזרים העתידי.
בחינת התשואה בפועל - בהשקעות בחו"ל לא משנה באיזה סוג השקעה מדובר, יש קודם לבחון את התשואה האמיתית שנקבל תזרימית, לכן יש לקחת בחשבון כל הוצאה, לרבות הוצאות מסע. החל מלינה, מחיר הנכס והתזרים העתידי שנקבל מול הכנסות השכירות בניכוי הוצאות הניהול, העברת כסף, מיסוי ועד לבחינת התשואה ביוון.
בחינת המבנה המשפטי בהשקעות בחו"ל - יש לבחון ראשית את המבנה המשפטי של ההשקעה שאנו נכנסים אליה ומה הסיכונים הכרוכים בו. האם אנו נכנסים כמשקעים בקרן, בעלי מניות בחברה, שותפות או בעלים ישירים של הנכס הבדלים אלו קובעים מה הסיכונים שאנו לוקחים בין סיכון המנהל או סיכון הנכס. מומלץ להיוועץ עם עורך דין לפני הכניסה לעסקאות מסובכות בהם אתם לא בעלי הנכס.
מימון העסקה – מימון העסקה בצורה של OPM או מימון בנקאי או חוץ בנקאי, מימון קצר כמו הלוואת בלון או שפיצר ועוד. כל אלה מהווים את קצה הקרחון, שכן מימון אולי יכול לשפר לנו את התשואה אך מעלה את סיכון ההשקעה פי שתיים ולכך חשוב מאוד לשים לב ולא להתפשר או כמו שאמרנו. להעזר הליווי משפטי מקצועי